Saturday, December 7, 2013

Tips Mata Cantik dengan BerryBright

Orang selalu kata dari mata turun ke hati, dari hati terus terjatuh cinta...eceh dah bermadah pula permulaan ayat kita ni kan? . Kalau korang nak tau, dari mata juga kita dapat memberikan gambaran diri kita pada orang lain tau. Contohnya bila mata kita lesu dan ade eyebag yang hitam ketara yang amat...dah satu hal pula orang terus cop kita jenis orang yang tak reti jaga kesihatan diri =.=’ . Bila ada masalah mata eyebag cenggitu, ada pula yang terus cop kita ni perempuan workhaholic la mcm2 la..eei tak suke betul L tambah2 lagi bila pakai spek, lagilah bertambah nampak selekeh dan pucat tau, pastu mesti orang ingat kita sakit L, sedih betul bila orang cakap cenggitu tskk....


Sebab kita tau, kat matalah first thing yang orang akan tengok tentang kitakan? tak percaya? Cuba korang tengok orang sebelah korang, apa benda utama yang korang tengok kat muka dorang?. Hah mesti mata kan? Kalau cakap x...ceh memang tipula...huhuhuhu :p


Cuba korang tengok gambar kita kat atas ni, mata kita nampak segar kan? Hehe yang ni sebab kita ada minum BerryBright tau. Kita memang perlukan BerryBright ni sangat2, sebab sejak kita kerja memang power mata kita dah naik tau L and sebab tidur lewat semua, memang bertambah ketara lagilah eyebag kita. Sebab tu sekarang kita memang jaga mata kita dah. So... bagi kita memang pentinglah untuk jaga mata, sebab dengan matalah kita boleh buat macam2 benda harian kita. Kalau mata kita terjejas, memang banyak benda susah buat tau.
Kalau korang tertanya-tanya BerryBright tu apa, inilah dia benda yang kita makan tu J korang mesti rasa, alaaa..mata je pun buat apa nak jaga sangat. Ha sekarang korang cakapla macam tu, tapi kalau dah rabun and kena pakai spek semua. Memang leceh tau! Macam kita yang kena pakai spek sume..memang rasa tak best langsung pakai spek mata. Lagi2 kalau nak bergaya, kena pulak pakai contact lense. Memang leceh yang amat!, bagi yang dah sedia pakai spek pulak, yang buat orang2 spek macam kita ni risau. Ialah bila power mata kita bertambah! Iyelah sebab time tu kita kena tukar spek...pfffft..spek bukan murah pulak tu =.=’ dah jadi 1 hal kan kena tukar spek. Sebab tu kita nak consume makan benda ni ja, senang nak maintan jaga kesihatan mata kita ni :)
Banyak pulak tu kebaikan kita dapat dengan consume benda ni. Nak tau ke apa yang bagus BerryBright ni?

1   1) Boleh Kurangkan keletihan mata, dryness, irritation pain and blurred! (ha yang kabur2 tu kita dah selalu kena. Sebab dek tengok pc lama sangat. Memang patutlah kita makan BerryBright ni..huhu 
2   2) Kuranngkan Eyebag (hehe yang ni kita suka, kita memang nak kurangkan eyebag pun :p) dan BerryBright ni pun boleh improv kan system pelancaran darah di sekitar mata J
3    3)  Cegah penyakit mata macam presbyopia
4   4) Imrprove night vision, short-sightness and light sensitivity (yang ni kita suka sangat, sebab mata kita memang jenis sensitive kat cahaya!)
5   5) Tinggi dengan kandungan antioksida yang boleh elakkan radical damage kat mata kita.

Kalau nak tahu apa pula isi kandungan dia..nah korang boleh tengok kat gambar ni J

Dah2 pulak bebel pasal kebaikan BerryBright ni, kita nak bagitau korang pulak yang BerryBright ni ada buka booth kat Mid Valley Exhibition Center 20th, 22th   December ni sempena 10th International Health Affair. And kita sendiri memang akan pergi booth dorang hari sabtu tu 20th haribulan. So jom nak kita pergi sama2 kat booth tu? Nak sangat korang temankan kita pergi booth dorang..boleh kita try usha2 kat sana pasal product dorang ni. Sebab Iena pun maybe tak boleh temankan kita hari tu L

So if korang sudi nak temankan kita pergi booth tu, please comment kat bawah okey? So kita boleh set date and time untuk pergi sama2 tau Oh ya, for GOOD NEWS pulak, kita nak buat GIVEAWAY 20 sampel BerryBright kat korang. Cara nak dapat BerryBright ni mudah je sangat2, just like Facebook dorang http://www.facebook.com/berrybrightmy  and bagi comment details korang such as nama/alamat/email/no.hp ok? so pihak BerryBright tu boleh poskan terus sampel tu kat korang tau :) Best kan bagi je details terus boleh dapat benda free, giler best!  

Oklah sampai sini jela kot entry kita kali ni, so pada siapa yang nak pergi sama-sama ngan kita, boleh bagitau kat komen ni ok? so boleh terus jumpa kat Mid Valley sama2 atau set time untuk jumpa sama ok :) Sebarang pertanyaan atau apa2 boleh komen kat sini, insyallah kita akan reply punya! Have a blast weekend semua! :) 




Written by : Ida Mansor






14 comments:

KhaiZa said...

comelnya...

bella luna said...

nak teman ida boleh? haha. boleh bella cari supliment mata. xsanggup nak tgok mata mcm panda. hehe

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

khaiza - thx dear :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

bella - boleh dear..kt pergi sesama..tinggal ur email dkt sini :)

bella luna said...

email bella : glamorousbybellaluna@gmail.com

thanks dear =)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

ok thx bella :)

bella luna said...

bella da LIKE =)

NAMA : SITI NABILA BINTI RAMLIE
ALAMAT : NO.142A,JLN BATU UNJUR 1, TAMAN BAYU PERDANA, 41200, KLANG,SELANGOR
NO. HP : 018-3526278
EMAIL :glamorousbybellaluna@gmail.com

P3 said...

yeayy...da submit tuk req free berry bright.... nk ikut gak...

P3 said...

da join da tuk free.... nk cerahkn mate..xske spec

P3 said...

da join da tuk free.... nk cerahkn mate..xske spec.. tq 4 info ye ida

twinscraftlife said...

Hi! 안녕하세요~~! please do visit our blog! we sell
purely handmade products such as pouch,
earrings, cards, hp strap, cute items!
쇼핑하시면 더 감사합니다~~^^
http://twinscraftlife.blogspot.com

Faez Ramly said...

NAMA : Mohd Faiz
ALAMAT : S2-3A-11 aprt samudera 2,
lorong berembang , taman
seri berembang , 42000
Pelabuhan klang , selangor
NO. HP : 019-206 1053
EMAIL:mohamedfaiz187@gmail.com

# faez dah like pages fb tadi .

akiko noemi said...

Nak tny sikit, lps minum berry bright, ida ad rasa perubahan kat mata? Mcm power dh turun ke..

akiko noemi said...

Ad rse perubahan selepas minum berry bright?