Monday, November 11, 2013

Penangan Sunsilk! OMG!



Kalau korang nak tau, shampoo Sunsilk ni memang dah jadi ramai favourite gegurls kat Malaysia nilah sebenarnya. Takyah kat Malaysia lah, Ida yakin kat tempat-tempat lain pun mesti suka punya dengan shampoo Sunsilk tau. Tak terkecuali dengan Ida Mansor and Iena Mansor ni..heheh saje sebut nama full Ida Mansor sebab entahla....hehe suka bila orang panggil kita Ida Mansor berbanding just Ida. Ehhh..apa ni..tetiber je kan cakap pasal nama kita, takde motif pun sebenarnya :p 



Oklah back to the topic, kita nak cakap perihal shampoo Sunsilk ni sebenarnya, eh bukanlah! Tapi kita sebenar – benarnya kan, kita nak cite pasal rancangan Sunsilk terbaru dekat youtune ni tau! Series korang kena tengok show Sunsilk Hijabku Gayaku kat http://www.youtube.com/user/SunsilkMY tau. Lagi senang nak tengok kot! Sebab kita boleh tonton show ni kat mana guna handphone masa tengah chill dengan kawan-kawan ke, xpun masa tengah tunggu orang pun boleh

Tapi bagi Ida, Ida yang minat fesyen-fesyen ni, pastu tambah pulak dengan show tunjuk model nak bercatwalk bagai hemm...memang sah-sahla jadi siaran wajib kita! Mana taknya Ida dari dulu memang sukaaaaaaaaaaaaaa gila dengan rancangan-rancangan macam tu..hehe sebab tu teterjun jadi model kejap sekarang :p kekehkeh..

Macam biasalah, bila rancangan reality show macam ni keluar. Memang kat setiap episode akan ada cabaran yang kena dilalui oleh peserta-peserta yang dah terpilih untuk join dalam show ni. Alaa...korang ingat tak pasal contest Sunsilk dulu Ida pernah cte kat blog Ida tu?Haaa...sebenarnya pemenang2 yang terpilih dari contest hari tula, yang akan buat runaway show sebagai model and designer kat event Sunsilk tu. And bila dah terpilih, dorang confirm-confirmla akan masuk dalam siaran show Sunsilk ni. Kat dalam show ni la yang korang boleh tengok macamana si peserta-peserta ni struggle nak siapkan tugasan baju2 and model2 pulak sibuk practice untuk fashion show. Giler best kan??

So jomla konvoi ramai-ramai kat depan laptop tengok show ni kat http://www.youtube.com/user/SunsilkMY okay? Kalau umah kita style besar gedabak macam cinema, pastu tambah pulak kalau ade screen besau yang boleh sambungkan ke laptop tu..alaaa yang boleh buat macam dalam cinema tu kan. Ha memang dah lama dahla kita  ajak reader blogger kita yang comel ni tengok show   ni sama2 sambil makan popcorn gitew hehe.. :p bez kan kalau dapat buat camtu? :p *berangan jela, sambil flip hair...ceh :p*

Tapi takpe! Tengok kat depan laptop pun boleh apa?! Still syiok juga, lagi2 kalau kita tengah tengok tu sambil minum minuman favourite korang. Pastu cicah dengan roti ke..syiok juga. Hihi :p. Ha ni dia Ida tunjuk korang teaser video untuk rancangan ni. Ha tak sabar nak tengok kan?



Kalau haritu episode 1 yang dah keluar pun dekat http://www.youtube.com/user/SunsilkMY , host Diana Amir dah perkenalkan peserta & model. Cabaran untuk episod ini adalah dorang kne gigih cari idea berdasarkan tema London, Paris, New York, dan KL. Kerlass kau..tema pun dah kebabom, memang syiokla tengok dorang nak plan design and everything tu macamana!. Buat yang ter miss episode ni korang boleh je rajin-rajin diri kat youtube tengok balik episode ni. Then korang akan taula why im so excited about this show!

Untuk episode 2 pula, dengar cerita ade kejutan pulak buat designer. Dorang dibagi RM500 je untuk shopping kain kat Jakel. Hehe tapi dorang dapat 1 jam je untuk shopping!. Yang model pulak sibok berlatih catwalk la dengan HATTA DOLMAT kau! Kerlass giteww, ni yang buat kita tak sabar nak tengok! :p

Episod 3 pula merupakan episode imuniti. Para pereka ni diberi cabaran dan siapa yang memenangi cabaran itu akan menang imuniti dimana diberikan peluang untuk pilih model sendiri dan tentukan model untuk pereka lain! Wah!  Nak tahu siapa yang menang cabaran ini? Kena lah tengok episode ni nanti

Btw buat yang tak tau, show Sunsilk ni ada 5 episode je tau, ni yang best ni. Senang tak yah tunggu lama2 macam siaran sinetron indon tu. Berjela-jela sampai beratos-ratos episode kan =.=’ . Jangan lupa ok saksikan kesemua 5 episod untuk mengetahui kesudahannya k?

Oklah sampai sini je entry kali ni. Before kita say buhbye kat korang, kita sertakan link ni http://www.youtube.com/user/SunsilkMY untuk korang tengok ok? Sapa tengok, boleh high 5 sikit dengan kita!. Hehe sebab suka tengok show yang sama :D. Oklah tu je nak cakap, SELAMAT MENONTON GIRLS! Next time kita update lagi ok, sayang korang! Meh cium sikit.. bye :p

Written by : Ida Mansor

9 comments:

Siti Hajar said...

bestnya. bestnya. bestnya! <3

Jemput datang belog saya ;)
www.schajar.blogspot.com

shazreen maznin said...

Kte pown suke nenguk show cengitu...GM5 please!!!...hehe

Siti Hawa Abdul Rahman said...

same2..ske sgt tgok fesyen..tapi x reti sgt nk bergaya2 nie..tgok akak twins pon jadi laa huhu~

Izyan Masri said...

SEMUA HIJABISTA BLOGGGER POST PASAL SUNSILK WEBISODE NI XD

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Siti Hajar : best kan?! hee blh geng ni!

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

shazreen maznin : GM5? GM10 teruslah! hiks :p

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Siti Hawa Abdul Rahman : aww...thx :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Izyan Masri : :) haha y? boring eh?

shazreen maznin said...

Okey....hehe