Thursday, October 18, 2018

How I Feel...

Hi korang, kalini Ida pula nak update blog Mansor's Twin ni. Rasa lama gile dah kita tak update blog ni kan? kali lepas twin kt Iena Mansor yg update blog post tentang Sarawak. So Ida pun terasa pula nak menulis balik di blog twin ni :)

Kalau korang ada yang tertanya-tanya kenapa kite off kejap blog ni...huu jawapannya sebab Ida ada rasa macam give up nak menulis kat blog ni ha. Sebab ada sampai waktu rasa fed up asyik pergi event tapi tak berbayar (walau tak semua macamtu) and semua tu costly makan duit untuk pergi balik dan juga waktu yang kita spend seharian tu. Nampak maccam enjoy pergi sana sini tapi hakikatnya sume tu pun makan kos tau...

Tapi kalini Ida dah mula rasa nak start dengan semangat baru, Ida nak buat apa yang buat Ida rasa happy dan taknak letakkan apa-apa expectation pada orang atau pada apapun. Sebab bila Ida dah mula start belajar buat video dan edit video dan mula post video2 makan atau vlog event/harian Ida dekat youtube dan Instagram. Ida dah mula rasa BEST! walaupun viewer mungkin tak seramai blogger gah yang lain dan tak-sefamous macam bloggers/instafamous yang lain. Tapi Ida puas sebab Ida nampak hasil editing skill Ida makin improve :)



Percakapan Ida depan kamera pun makin improve, makin banyak dapat timba ilmu bila kita betul-betul buat dengan ikhlas dan happy dengan apa yang kita  buat tanpa harapkan apa2 dari sesiapa pun :) 




It's maybe sound silly to you, but yeah im proud with myself now eventhought im far away behind from my Top Bloggers friend yang lain. Ida tak kira ukur kejayaan Ida berdasarkan wang, tapi Ida ukur berdasarkan usaha. Ida rasa sekarang ni Ida lagi berusaha dari waktu2 Ida yang lepas, dan tu juga satu peningkatan bukan? :)

Im getting used to sleep at 2/3am now without whining how tired i am haha :p doing editing video and design freelance apart from my day job 11.00am-11.00pm (selalunya, kadang2 dpt balik awal around 10.45+ camtu) .

Dulu rasa susahnya lahai nak edit video, nak buat video dan i used to stress with my work sebab tak dapat deliver dekat bos hasil video editing yang cantik dan gambar2 yang kurang memuaskan. Tapi bila berhenti Ida dapat rasa ada hikmah kenapa bos Ida tu keep pushing me to be better keep pushing me out of my limit! and yes sebenarnya Ida boleh!!

Pada korang yang suka tengok blogger atau instafamous yang korang look up to, please don't be jealous dekat dorang atau benci. Sebab BUKAN SENANG dorang boleh berada sampai tahap macamtu. 

Konsisten and usaha non stop tu penting. I learn it now :') 

Pada sesiapa yang tengah mengalami kesusahan atau rasa nak give up, please DON'T! u can do it!! keep pushing yourself everyday to be better. Not for anyone but for you yourself. That way u won't be disappointed by putting any expectation from anyone kan?

Keep going, be strong and please do not ever give up! 

Better days are coming insyallah hopefully soon for all of us. Amin! 


Love,
Ida Mansor
idamansor89@gmail.com



No comments: