Tuesday, December 29, 2015

Penutup tahun 2015 buat Twin :)


 

Alhamdullilah tahun 2015 banyak memberi pengajaran, kebahagiaan dan rezeki buat twin. Dalam tahun ni Ida rasakan tahun yang paling best rasanya dari tahun-tahun sebelum ni kot. Hehe sebab ada beberapa goal yang Ida nak untuk tahun 2015 dah ada yang dah tercapai...tapi tak semualah :p

takpelah slow-slow mana tahun target lain tu tercapai next year? haha sebut next year macam lama lagi je bunyinya padahal Jumaat ni dah 2016 dah kot!. Cepat gilaaaa kan masa berlalu?!

Oh antaranya target kita yang dah tercapai :


1) Nak masuk jadi vendor kat event Vendeurfestival 


masa kat booth ni busy so tak dan nak bergambar..sempat bergambar masa nak balik je dengan owner sebelah booth Nazeera Sardi..serious dia memang peramah and tersangat baik! 

Kita dari dulu support VF ni..dari first event dia kita p and first event die masa kat Shah Alam tu twin jadi salah satu vendor dorang tau. Plus owner dia Ashry & Annas memang baik. Tapi lepas tu dorang buat kat Martrade terus twin tak join da..hehe sebab tak mampu sewa kat situ..huu ianya diluar kemampuan twin lagi masa tu :')

Alhamdullilah tahun 2015 masa puasa hari tu dapat juga join!. Ya ALLAH perasaan happy taktau nak cakap cemana. Hehe sebab akhirnya salah satu target dah tercapai kn :')


2) Nak beli phone baru..aim kita nak beli OPPO! 


Dari dulu dok usha OPPO ni..suka kamera dia sebab bila selfie cantik. Tapi kamera belakang die pun best!. Ida puas hatilah dengan OPPO ni. Mesti pelik asal target bukan Iphone? aiyoo sebab banyak sangat client kedai mak kita yang jual handphone bagitau iphone harga die overprice je lebih dari spect dia yang sebenarnya. Ha ni bukan kita yang cakap..kang kena bash pula dengan peminat iphone :p

tak kisahlah orang fikir apa..janji kita happy sebab target nk kamera Oppo tercapai :)


3) Nak tukar warna BILIK

Haha yang ni sorry takde gambar! hiks sebab bilik kita takdelah cun mana pun..target nak tukar kaler sebab boring menghadap dinding yang sama warna je tiap tahun. Hehe warna bilik ofcourse ler pink pastel u'olls ...haha dah perempuan kan :p

(not my room..ihsan dari google gambar ni..letak sebab cantik ah bilik ni ^^)


Yang tu jelah kot target Ida yang dah tercapai..simple je. Kehkeh takdelah target besar mana pun..dulu masa sekolah menengah adalah target umo 25 nak kahwin..ngek bila pikir balik macam apa je fikir camtu. Ingatkan by 25 tu jodoh datang macam magik je ching tetiber ada. Tapi nan hado ..haha umur pun dah 26 kot! Next year 27 dah...kehkeh tak tua okay..bila fikir-fikir balik tak regret pun sebab tak temu jodoh and tak kahwin lagi. Sebab tahun ni best kottt...paling utama yang Ida belajar tahun is. Rasa SYUKUR and CUKUP tu akan timbul bila kita belajar menghargai and redha dengan rezeki serta ketentuanya. 

Dulu kerja dengan orang lain gaji ribu pun asyik rasa tak cukup jee..tak faham dengan orang yang kerja dengan family jee. Pendek kata tahap mentaliti Ida rendah masa tu. Tapi haa bila decide kerja dengan family belajar ikhlas terus rasa CUKUP jeeee..even income bukan tetiap bulan tu bukanlah sentiasa masyuk (Ida buat kerja sambilan lain macam blogging juga selain kerja dekat printing family Ida ). Tapi tak pernahlah rasa tak cukup and seumur hidup takde pun MEMINJAM dengan mana-mana kawan or orang lain tau!. Ada je sesetangah yang gaji ribu riban pun meminjam dengan kita yang gaji takdelah semenggah mana. 

Tapi alhamdullilah bila belajar redha dan ikhlas dengan ketentuan rezeki yang ALLAH bagi tu nikmat cukup tu memang akan datang dengan sendiri :)  


Oh dan nak bagitau tahun ni Ida berjaya snorkeling tau! haha rasa bagga sat walapun orang lain kata 'hek eleh snorkeling je kot!' yelahhhh rasa pencapaian besar gak la memandangkan kita ni memang jenis TAK PANDAI BERENANG... tau pun sikit-sikit je..lepas tu boleh pula cuba try berenang jauh sikit dari tempat cetek. Fuhhh rasa macam ' eh bolah pulak eh aku snorkeling ni, Ingatkan takleh!' hehe maklumlah sebab Ida ni memang bukan jenis ooutdoor person :p

naseb kakak sulung kita dok paksa dan pujuk tak habis-habis suruh cuba..kalau bukan sebab dia rasanya bercuti ke langkawi minggu lepas memang keje shopping chocolate jela! hahaha..

Banyak pula Ida bebel kat post ni..dari bebel meh Ida post gambar Ida bercuti hari tu di Langkawi :)

Hold my hand :p

Masa ni tengah tunggu flight nak ke Langkawi.:)


oh...gambar lain Ida kongsi dekat entry khas Langkawi nanti okay ;) terima kasih sudi baca ^^

Akhir kata

SELAMAT TAHUN BARU 2016!!






13 comments:

najwa zahid said...

slmt tahun baru Twin. Cantiknya

Sheila Adziz said...

selamat tahun baru sis berdua....

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Tq,awk Pn cntik juga 😊

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Tq 😊

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Tq 😊

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Tq,awk Pn cntik juga 😊

muja said...

target muja tahun ni yang memang tercapai mestilah target nak kahwin. sampai sekarang rasa amazed lagi. sebab tak sangka ada juga yang tersangkut kat muja nih.. selekeh tak hengat. moga target tahun depan korang berdua tercapai. amiin :)

badrul89 said...

congrats for all of ur achievements! semoga tahun depan lebih bnyk success!! :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Amin thank you..semoga tercapai target Muja then depan :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Aminnnn..haha

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Aminnnn..haha

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Amin thank you..semoga tercapai target Muja then depan :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Amin thank you..semoga tercapai target Muja then depan :)