Saturday, October 18, 2014

Cantik tanpa memutihkan.

                                  Pernah tak korang terfikir bila lihat orang yang kulit dai tak cerah, tapi skin sangat flawless dan sihat? tiada satu pun jerawat atau jeragat? sebenarnya fakta menunjukkan orang kulit gelap lebih tahan pada sinaran uv dan cuaca luar..sebab tuh kalau kita tengok kebanyakan kulit dorang sangat bersih dan tiada cela.


siapa kata hitam manis itu tak menawan? siapa bila gadis hitam manis itu tak laku? cuba korang tengok Ning Baizura..siap kahwin dengan mat saleh lagi tuh!

lagipun untuk pengetahuan korang..lambakan produk-produk yang memtihkan ada kurang boleh dipercayai..kenapa? sebab kebanyakan terjadinya kanser disebabkan produt2 yang berasakan pemutihan kulit..ada yang memakai produk pemutihan kulit sampaikan nipis sangat kulitnya...lepas tu nak keluar pun kulit rasa pedih-pedih..siapa ada rasa macam itu better cepat-cepat check dekat doktor tengok sama ada kulit korang sihat atau tidak..sebernanyabahaya juga produk yang megelupas kulit ni...kalau korang tak percaya korang boleh mintak bantuan en.google.

sini iena sertakan sedikit info, kenapa prouduk pengelupasan kulit itu tidak elok?

bahan ni selalunya ada kat kebanyakan proudt pemutihan kalau korang nak tahu.. Hidrokuinon (Hydroquinone) adalah sejenis bahan penghakis yg mempunyai struktur kimia C6 H6 O2. Nama kimianya ialah '1,4 dihydroxybenzene'. Hidrokuinon yang digunakan dalam kosmetik boleh menyebabkan proses depigmentasi (proses dimana pigmen dibuang dan menyebabkan kulit menjadi cerah). ini berlaku apabila hidrokuinon menghalang proses penukaran tyrosine kepada dopa dan menghalang proses-proses metabolisme yg berkaitan dengan melanin (melanocoyte). 

Proses depigmentasi ini adalah proses yg reversible akibat melanin pada kulit di hakis.Tanpa melanin, kulit kita sebenarnya lemah dan perlu dilindungi daripada cahaya matahari bagi mengelak kemungkinan mendapat kanser kulit. Malangnya, ramai tidak sedar hakikat ini dan ingin membuang bahan berkenaan supaya tampak lebih cantik dan putih..hakikatnya..kulit nampak berbeza antara leher..tangan dan muka... dan paling bahaya dengan pengunaan yang berterusan boleh dapat kanser kulit.

cancer skin

di sini iena nak suggestkan korang one product yang mesra alam sikit..tak mengunakan merkuri dan berasakan bahan semulajadi iaitu bunga mawar.

korang boleh nilai sendiri sekiranya korang berminat ataupun tidak..lagipun ada banyak testimoni yang iena sediakan dalam ni untuk korang tengok sendiri tau. :)


yang ini pic tak edit okeh..iena kerap pakai spay ni sebab dia boleh melembapkan muka dan mengecilkan pori-pori muka..pakai ni sangat best bila mekap..so mekap akan tahan lama dan pecah..paling best muka
still lembap bila pakai mekap bila kita dh spray pakai spary ni. :)
bagi nak kasi sapuan foundation lebih rata dan senang disapu, korang boleh pakai spray muka dan terus apply foundation..naty korang akan lebih rasa senang nk apply foundation kat muka dan rasa kulit
lebih embap dan tak cepat kering..iena suka apply cara macam ni untuk kasi sapuan foundation tampak kemas.


spray ni RM19.90 only.

magis scrub 
Rm39.90 untuk bekas besar punya.
kelebihan magis scrub ni, menanggalkan sel-sel kulit mati, membersihkan wajah dan menghaluskan serta melembutkan kulit.

korang hanya perlu amik dalam kuantiti yang sedikit dan gosok secara bulatan diseluruh muka.

pati susu wajah.
Rm39.90 (dalam bekas besar punya)
membersihkan kotoran wajah, melembapkan kulit dan paling best dia anti penuaan dan mampu mengurangkan
garis-garis halus pada wajah.

last sekali sabun bunga mawar.
Rm39.90
- mampu menghilangkan kotoran dan solekan pada lapisan kulit.
- melembapkan kulit wajah agar sentiasa segar dan membantu kulit agar sekata dengan warna kulit.
paling best sabun ni kurang buih, lagi bahanyak buih sebernya lagi banyak bahan kimia yang terkandung di dalamnya tau. so pakai ni korang tak perlu risau sangat ok..sebab dia kurang buih. :)

so disini iena sertakan testumoni hasil dari pemakaian produk zeeta-ze.








so setakat ini sahaja enty iena kali ni..in sha allah kalau iena rajin iena akan update pasal lain pula okeh.

untuk info pasal produk ni korang pergi ke link fb dorang : https://www.facebook.com/ZeeteeZeeta?fref=ts
Instagram : zt zeeta
Blog : zeeta

write by : Iena Mansor










2 comments:

INSYIRAH HUSS said...

Betul tu iena.Memang susah nak cari produk selamat sekarang ni.Banyak yang memutihkan tapi kandungannya banyak yang meragukan kita.

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

yup2..betul tu insyirah :)